Premii internaționale pentru elevii Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț: participanții au primit „Gold palette” și „Winner 2019”

Arhiepiscopia Iașilor Martie 23, 2019   Autor: Flavius Popa

Trei elevi seminariști au primit premii și distincții din partea organizatorilor, totodată lucrările lor fiind selectate și expuse pentru expoziția de 803 lucrări reprezentative, deschisă din 23 mai 2019, pentru etapa directă a competiției. Elevii Apetrei Maria Antonia din clasa a XI-a și Bârzâghideanu Ana Maria, clasa a XII-a, au primit distincția „Gold palette” iar elevul Nicuță Alexandru Gabriel a primit premiul „Winner 2019”. Concursul a reunit peste 15000 de participanți din 34 de țări, atât din Europa, cât și din lume, concurând în pensule, culori, imaginație și creativitate.

„Este foarte greu să te remarci într-o astfel de competiție, când concurența este atât de mare. Pe podium se află școli de pictură cu tradiție din Rusia, China, India, Turcia, Malaysia, Serbia, Ungaria, România, și cu atât mai mult suntem onorați și ne bucură reușita elevilor noștri. Fără pasiunea și munca de care dau dovadă, eforturile noastre, ale profesorilor nu ar fi suficiente. Marea noastră satisfacție e să vedem că elevii acceptă competiții după competiții și fac ca secția de Patrimoniu să adune în palmares numeroase și meritorii premii. Seminariștii nemțeni dovedesc că sunt o echipă și pun suflet în toate activitățile în care se implică. Avem înaintași care ne obligă moral să fim și noi la înălțime. Mulțumim și dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru toate” ne-a declarat prof. Oana Grădinaru, îndrumător și cadru didactic al seminarului.

În anul 2018, elevii Ionică Andreea și Eșanu Vasilică Ciprian au primit diploma „Winners” iar în 2017, seminariștii clasei a XII-a au câștigat distincția „Best collection”. În anul 2012, sub îndrumarea prof. Dan Țârdea, elevii Seminarului de la Mănăstirea Neamț au câștigat marele premiu, „Grand prix”.

Bitola, Macedonia – Elevii seminariști de la Mănăstirea Neamț concurează pentru marele premiu

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri